Auteursarchief: admin-p8

Brug over Hollandsche IJssel geopend

Donderdag 6 juli heeft gedeputeerde Ingrid de Bondt samen met burgemeester Aaltina Evenhuis-Meppelink (Vlist) en wethouders Wendy Ruwhof (Gouda) en Ria Boere (Ouderkerk) de N207 Zuid Westelijke Randweg Gouda geopend. “Door Gouda zal minder verkeer rijden en de regio is nu een stuk beter bereikbaar “, aldus Ingrid de Bondt bij de opening.

GGH Glas is blij met de brug over de Hollandsche IJssel. De Zuid Westelijke Rondweg Gouda (ZWR) zorgt niet alleen voor een betere ontsluiting richting Krimpenerwaard, maar verkeer hoeft niet meer door Gouda en de ontsluiting naar het Noord Westen scheelt GGH Glas BV veel tijd en kilometers.

De Zuid Westelijke Randweg Gouda (ZWR) is zes maanden eerder opgeleverd dan gepland, er is dan ook hard gewerkt aan de nieuwe weg.  De ZWR is belangrijk voor de regio; een betere en snellere route van en naar de Krimpenerwaard, minder verkeer in Gouda en een goede bereikbaarheid van de Rotterdamseweg en omgeving.
De Zuid Westelijke Randweg is een project van de provincie Zuid-Holland. Ook de gemeenten Gouda en Vlist dragen bij aan de financiering. Verder zijn Rijkswaterstaat en de hoogheemraadschappen van Rijnland en Schieland en Krimpenerwaard betrokken.